Keitä me olemme

Kemin Matkailu Oy on vahva ja rohkea Kemin kaupungin omistama matkailuyhtiö. Operoimme, myymme ja markkinoimme ympärivuotisen LumiLinna-alueen monipuolisia ravintola-, kokous-, kahvila ja elämyspalveluita. LumiLinna-alueella toimivat myös meidän Seaside Glass Villas-pienhuvilat ja kesällä LumiLinna Camping. Vastaamme myös maailmankuulun Jäänmurtaja Sampon risteilyistä ja Seikkailujen saaren palveluista. Olemme mukana erilaisissa matkailualan yhteistyöverkostoissa ja hankkeissa.

Toimimme meidän oman SMILE365 -palvelukonseptin mukaisesti. Olemme kutsuneet vieraamme meille ja lupaamme pitää heistä hyvän huolen. Haluamme, että jokainen kohtaaminen eri toimipisteissämme, sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivulla on asiakkaallemme mukava kokemus ja mahdollistamme ikimuistoisen elämyksen.

Kemin Matkailu Oy on Vuoden kotimaan matkailuyritys 2019 ja Tulevaisuuden matkailun kasvupolun voittaja 2019. Meidät palkittiin Lapin aluekehittäjäpalkinnolla 2017 ja niin LumiLiina, LumiHotelli, LumiRavintola, kuin Seaside Glass Villat on palkittu usein kansainvälisin tunnustuksin kuten World Luxury Hotel & Restaurant Awards-palkinnot.

Luomme ainutlaatuisia elämyksiä vieraillemme! Olemme avoimia ja rohkeita toimijoita kansainvälisessä elämysmatkailussa. Suuntaamme vahvasti eteenpäin! Kemin kaupugin omistamana yrityksenä toimimme vihreiden ja kestävien arvojen mukaisesti. Teemme ympäristoystävällisiä valintoja ja kehitystämme ohjaa kestävän matkailun periaatteet.

Arvostamme pohjoisia arvoja ja alueemme parhaita perinteitä. Meri-Lapin henki, ympäröivä luonto, erilaisuus ja vieraanvaraisuus ovat osa jokaista kohtaamistamme vuoden jokaisena päivänä. Teemme työtämme intohimoisesti – tuottaen iloa ja arvoa asiakkaillemme, työtovereillemme, kumppaneillemme ja omistajillemme.

Mitä me tarjoamme

Tarjoamme unohtumattomia elämyksiä vuoden jokaisena päivänä. Olemme sitoutuneet meidän SMILE365 palvelukonseptiimme. Haluamme kutsua asiakkaamme vieraaksemme ja lupaamme pitää heistä hyvän huolen. Haluamme tehdä vierailuista ikimuistoisia, oli kyseessä sitten illallinen ravintolassa, vierialu SnowExperience365-elämystilassa, risteily Sampolla tai kokous- tai juhlatilaisuus LumiLinnalla. Keskitymme omaperäisen, paikallisen ja elämyksellisen makuelämyksen tarjoamiseen sekä lumen ja jään elämyksiin kaikkina vuodenaikoina eri toimipisteissämme.

Jäänmurtaja Sampo on vienyt matkailijoita arktisille vesille jo vuodesta 1988. Majesteettinen alus risteilee jääkenttien halki ja matkailija pääsee kävelemään jäätyneen meren päällä, sekä kellumaan jäiden seassa risteilyn aikana. Sampon risteily on maailmankuulu ja ainutlaatuinen seikkailu niin suomalaiselle, kuin ulkomailta tulevalle vieraalle. Jäätyneen meren seikkailut ovat mahdollisia merellisessä Lapissa. Sampolla voi järjestää juhlia sulan meren aikoina ja varata myös opastettuja kierroksia alukselle.

Kemin LumiLinna on rakennettu talvisin lumesta ja jäästä jo vuodesta 1996 ja se esittelee palkitun LumiRavintolan ja LumiHotellin, paljon lumihubaa sekä lumi- ja jäätaidetta. LumiLinna on saanut aivan uudenlaista jatkoa, kun olemme avanneet ympärivuotisen LumiLinna-alueen päärakennukseen, joka palvelee niin ympäri maailmaa saapuvia matkailijoita, kuin paikallisia ja kokousvieraita monipuolisesti vuoden jokaisena päivänä. Rakennuksessa on monipuolisesti matkailua tukevia palveluita. Pääravintola taipuu monipuolisiin tilaisuuksiin niin pienille, kuin isoille henkilömäärille. Se esittelee uuden modernin arktisen menun ja jäätelöbaari tarjoilee suomalaista jäätelöä ja erikoiskahveja. Päänähtävyys on tietenkin 400-neliöinen kylmätila lumi- ja jääveistoksineen. Siellä toimii Jääravintola ja -baari. Rakennuksessa on myös sauna- ja hyvinvointipalvelut, ohjelmapalvelut ja matkamuistomyymälä. Ympärivuotinen linnan rakennus palvelee niin kansainvälisiä ja kotimaisia matkailijoita, kokousvieraita kuin paikallisväestöä. Talvisin alueelle nousee tuttuun tapaan LumiLinna, jonka muurien sisällä toimii mm. LumiHotelli ja -kappeli.

Seaside Glass Villa -huvilat meren rannalla LumiLinna-alueella tarjoavat ainutlaatuisen majoituksen meren vierellä uskomattomalla alati vaihtuvalla näkymällä pohjoiselle taivaalle. Villojen asiakkaat kokevat lumen ja jään elämyksen ympäri vuoden. Meillä sijaitsee myös maailman ensimmäinen jäärata meren jäällä. Kesän valkeat yöt antavat aivan omaperäisen mahdollisuuden ulkoilla merellä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Liity kierrokselle Arktiselle Seikkailujen saarelle ja koe meri ja metsä, puhtain ilma maailmassa ja paljon muuta jokaisena kautena. Seikkailujen saari tarjoaa upeat puitteet niin talvisen seikkailun perässä kulkijoille, kuin team building-porukoille vaikkapa kesällä. Saaren saunamaailma ja luonto kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan.

Tavoitteenamme on tuottaa yhä parempia kokemuksia ja elämyksiä asiakkaillemme vuoden jokaisena päivänä, jokaisessa experience365-kohteessa, jokaisessa kohtaamisessa. Haluamme jättää asiakkaillemme pysyviä muistoja, joita jaetaan sekä eletään yhä uudelleen. Toimimme asiakkaan ehdoilla ja kehitämme ja luomme jatkuvasti uutta. Tarjoamme ainutlaatuisia kokemuksia omaperäisellä merilappilaisella otteella. Haluamme yllättää ja jättää ilahduttavia muistijälkiä vieraillemme.

Miksi tulla Kemiin?

Kemi on oivallinen paikka yöpyä ja lomailla Lapissa meren äärellä. Voit tehdä yhden päivän matkan vieraillaksesi Joulupukin luona Napapiirillä, tehdä matkan Ranuan villieläinpuistoon moikkaamaan jääkarhuja tai käydä Ruotsin puolella haaparannalla.

Kaupungissa teet ostoksia jo vuosikymmeniä toimineissa erikoisliikkeissä, ruokailet ja kahvittelet joko kaupungintalon katolla, kauniissa Meri-Puistossa, Sisäsatamassa tai keskustan ravintolakorttelissa. Kemin edustalla oleva vapaakalastusalue ja läheiset kalaisat joet kutsuvat niin harrastelijaa kuin intohimoistakin kalastajaa.

Perämeren kansallispuisto on ainutlaatuinen ja varmasti rauhaa ja luontoa rakastavan unelmakohde. Risteilyitä saaristoon tehdään kesällä ja syksyllä. Jokivene Leila kuljettaa lähisaariin tutustumaan merelliseen elämään ja kaupungin historiaan. Laitakarin saaressa ovat asuneet ensimmäiset kemiläiset ja siellä on toiminut ensimmäinen saha.

Kaupungin kulttuurikeskuksessa toimiva Historiallinen museo esittelee Laitakarin ja muun Kemin tarinaa. Kemissä museo ja taidenäyttelyvierailut ovat maksuttomia! Tutustu tarkemmin Kemiin ja kaupungin tarjoamiin monipuolisiin ja jopa hullunkurisiin palveluihin ja kohteisiin.

Vihreä ja kestävä Kemi

Kemin Matkailu Oy satsaa nyt ympärivuotisen matkailun kehittämiseen, jonka suuri palikka on LumiLinna-alueen palveluiden kehittäminen eri kohderyhmille eri vuodenaikoihin. Päänähtävyys on uudessa päärakennuksessa toimiva SnowExperience365 elämystila, jossa pakkanen paukkuu kesän helteilläkin. Jääliukumäkeä voi käydä laskemassa vaikka viereisellä uimarannalla vietetyn päivän jälkeen. Näköalaravintolaan ruokailemaan tullessa tai saunasta lähdettäessä voi drinkit käydä nauttimassa jääbaarissa. Elämystilassa on yli 100 00kg jäätä sekä lumiset seinät ja lattiat, joten tilan on pysyttävä noin -5 asteessa läpi vuoden. Talvella tila pidetään kylmänä luonnosta saadulla viilennyksellä, muina vuodenaikoina hyödynnetään maalämpöä ja -kylmää energian lähteenä. LumiLinna-alueelle on porattu ja asennettu viime vuoden aikana lähes 10km maalämpöputkia. Kiinteistön tarvitsema lämmitysenergia tuotetaan maalämmöllä ja jäähdytysenergia tuotetaan geokaivoilla. Päärakennuksen katolla on lämmön talteenottokeräimet ja katolle on asennettu aurinkopaneeleita. Pyrimme LumiLinna-alueella mahdollisimman pieneen ostettuun energian kulutukseen. LumiLinnan aurinkovoimalasta tulee Kemin alueen laajin. Paneeleita katolle tulee reippaasti päälle 400 ja arvion mukaan voimalan kokonaisteho on 140kWh ja tuotto päälle 100 000 kWh vuodessa.

150-vuotiasta taivaltaan tänä vuonna juhlistava Kemin kaupunki on sitoutunut kehittämään kaupungin eri toimialoja vihreän ja kestävän Kemin strategian mukaisesti. Vihreä ja Kestävä Kemi on uusi huomisen haaasteisiin vastaava päivitetty versio kaupungista. Se tarjoaa toimintaedellytykset tulevaisuuden haasteisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ympäristösertifikaattityön ISO 14001:n avulla tuodaan systemaattisesti ja tehokkaasti kaupunkiorganisaatioon uusi resurssiviisas ympäristöystävällinen toimintakulttuuri. Kemin Matkailu Oy haluaa sitoutua myös toiminnassaan kaupungin toimintamalliin ja huomioi eri toimipisteissä ja toiminnassa nämä arvot mahdollisimman hyvin. Asiakkaamme niin kotimaasta, kuin ulkomailta ovat tietoisia ympäristön tilasta ja myös haastavat meidät toimimaan kestävästi. Me olemme ottaneet hyvillä mielin haasteen vastaan. Vielä on paljon tehtävissä, mutta onneksi asioita voi tehdä kestävällä tavalla.

Pyrimme hyödyntämään lähiseudun osaamisen tilaamalla mm. rakentamistyöt, painotyöt, koneet ja laitteet läheltä. Myös Seaside Glass Villa-huvilat on tehty suomalaisesta hirrestä Ylikiimingissä ja mm. villojen lämpimän veden käyttö on rajoitettua. Päärakennuksen vesihanat ovat vettä säästäviä, hanoissa on virtaaman rajoittimet. Ilmanvaihtojärjestelmät on varustettu tehokkailla lämmöntalteenottolaitteistoilla. Kylmätilan jäähdytyskoneiden lauhdelämmöllä tuotetaan kiinteistön lämminkäyttövettä. LumiLinna-alueen keittiö hyödyntää monipuolisissa ravintolapalveluissaan mahdollisimman paljon lähialueelta saatavia raaka-aineita. Lisäksi toki kierrätämme jätteet ja pyrimme vähäiseen paperin käyttöön hyödyntäen mm. digitaalisen markkinoinnin ja myynnin mahdollisuudet. Olemme mukana myös RESQ sovelluksessa, hävikkiruuan tai kuten Kemissä sanotaan hyvikkiruuan, hyödyntämisessä.

Yhteistyökumppanimme

Vuodesta 1982 lähtien Lapin Safarit on tehnyt tiiviisti yhteistyötä ympäri maailmaa olevien matkanjärjestäjien ja matkatoimistojen kanssa, tuodakseen heidän asiakkailleen tietoon Lapin talven ja kesän ainutlaatuisia kokemuksia.

Alusta asti olemme työskennelleet kaiken kokoisten ryhmien kanssa, pitäen kuitenkin mielessä, että jokainen asiakas on erityinen ja että he kaikki ansaitsevat henkilökohtaisia kokemuksia. Järjestämme palveluita Lappiin tuleville yksittäisille matkailijoille ja meillä on takuulähtöjä minimille 2 henkilöä useimmissa talven ja kesän aktiviteeteissamme. Jos siis olet tulossa puolisosi tai ystäväsi kanssa Lappiin, tarjoamme teille parhaita aktiviteetteja. Takuulähtöisten viikko-ohjelmien lisäksi räätälöimme ohjelmia kaikenlaisille ryhmille.

Sea Lapland Safaris on paikallinen ohjelmapalveluyritys Meri-Lapissa. Yritys on perustettu joulukuussa 2016 ja sen kotikaupunki on Kemi.

Toimimme koko Meri-Lapin alueella ympäri vuoden, ja henkilökuntamme on erikoistunut vaativimpiinkin talviolosuhteisiin Perämeren vaihtelevalla jääkentällä sekä asiakaslähtöiseen palveluun.

Asiakkaamme tulevat ympäri maailmaa ja aktiviteettimme sopivat sekä ryhmille, että yksittäisille matkailijoille. Monipuoliseen tuotevalikoimaamme kuuluvat sekä talvi- että kesäaktiviteetit; moottorikelkkasafarit, mönkijäsafarit, revontuliretket, porotilavierailut, koiratilavierailut, kalastusohjelmat, lumikenkäretket, risteilyt ja veneretket.

Tarjoamme mieleenpainuvia kokemuksia!

Sea Lapland Day Spa on perustettu tuottamaan kauneudenhoito- ja hyvinvointi- palveluita, sekä ainutlaatuisia elämyksiä Meri-Lapin alueen asukkaille ja matkailijoille. Tuomme alalle täysin uuden konseptin yhdistäen matkailu- ja hyvinvointi- palvelut Kemin ympärivuotisen lumilinnan yhteyteen.

Palveluvalikoimastamme löydät koulutetun kosmetologin tekemät hoidot; kaikki kauneudesta hyvinvointiin, rentouttaviin hierontoihin ja itse kehittämiimme elämyksellisiin hoitokokonaisuuksiin, joissa käytämme hyväksi elementtejä alueemme kauniista ja monimuotoisesta luonnosta. Kaikissa hoidoissamme hyödynnämme pääsääntöisesti suomalaisia, tarkkaan valittujen ammattisarjojen tuotteita.

Elämykselliset hoitokokonaisuudet ovat luotu neljän vaihtuvan vuodenajan mukaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisen, rentouttavan hoitoelämyksen ja täten asiakkaillamme onkin mahdollisuus valita, minkä vuodenajan haluaa kokea hoidossamme. Jokaiseen elämykselliseen hoitokokonaisuuteen kuuluu myös suolahuoneen käyttö.

Sea Lapland Day Spa tarjoaa upeat puitteet mukavaan kokoontumiseen ja yhdessäoloon. Tila koostuu neljästä hoitohuoneesta sekä suolahuoneesta. Suolahuoneessa voi olla kerrallaan 4 – 6 henkilöä, mutta isommille ryhmille hoito onnistuu useammassa erässä. Toisten ollessa suolahuoneessa, osa ryhmästä voi nauttia erilaisista hierontahoidoista osaavan henkilökuntamme käsissä. Samasta kerroksesta löytyy myös sauna- ja kokoustilat.

Tervetuloa nauttimaan hemmottelevista hoidoistamme, olemme täällä Sinua varten.

Olemme tarjonneet laadukkaita vaatteita ja asusteita vuodesta 1993 lähtien. Tuotteitamme toimitetaan matkamuistomyymälöille eri puolille Eurooppaa. Osallistumme myös markkinatapahtumiin Suomessa ja ulkomailla. Lapponia -tuotteita inspiroivat Suomen Lapin taianomainen luonto. Keskitymme työskentelyssämme ympäristöystävällisyyteen, luonnonmateriaalien käyttöön ja kestävään tuotantoon.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Klikkaamalla Liity-painiketta vahvistat, että olet lukenut ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja haluat vastaanottaa uutiskirjeemme sähköpostiisi. Poistut postituslistaltamme helposti klikkaamalla jokaisen viestimme alaosassa sijaitsevaa peruutuslinkkiä.

X