Keitä me olemme?

Kemin Matkailu Oy on vahva ja rohkea Kemin kaupungin omistama matkailuyhtiö. Operoimme, myymme ja markkinoimme ympärivuotisen LumiLinna-alueen monipuolisia ravintola-, kokous-, kahvila ja elämyspalveluita. LumiLinna-alueella toimivat myös meidän Seaside Glass Villas-pienhuvilat ja kesällä LumiLinna Camping. Vastaamme myös maailmankuulun Jäänmurtaja Sampon risteilyistä ja Seikkailujen saaren palveluista.

Toimimme oman SMILE365 -palvelukonseptimme mukaisesti. Olemme kutsuneet vieraamme meille ja lupaamme pitää heistä hyvän huolen. Haluamme että jokainen kohtaaminen eri toimipisteissämme, sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivulla on asiakkaallemme mukava kokemus ja mahdollistamme ikimuistoisen elämyksen.

Arvostamme pohjoisia arvoja ja alueemme parhaita perinteitä. Meri-Lapin henki, ympäröivä luonto, erilaisuus ja vieraanvaraisuus ovat osa jokaista kohtaamistamme vuoden jokaisena päivänä. Teemme työtämme intohimoisesti – tuottaen iloa ja arvoa asiakkaillemme, työtovereillemme, kumppaneillemme ja omistajillemme.

Kemin Matkailu Oy on Vuoden kotimaan matkailuyritys 2019 ja Tulevaisuuden matkailun kasvupolun voittaja 2019. Meidät palkittiin Lapin aluekehittäjäpalkinnolla 2017 ja niin LumiLinna, LumiHotelli, LumiRavintola, kuin Seaside Glass Villat on palkittu usein kansainvälisin tunnustuksin kuten World Luxury Hotel & Restaurant Awards-palkinnot.

SnowCastle Area in the summer

Miksi tulla Kemiin?

Kemi on oivallinen paikka yöpyä ja lomailla Lapissa meren äärellä. Voit tehdä yhden päivän matkan vieraillaksesi Joulupukin luona Napapiirillä, tehdä matkan Ranuan villieläinpuistoon moikkaamaan jääkarhuja tai käydä Ruotsin puolella haaparannalla.

Kemin kulttuurikeskuksessa toimiva Historiallinen museo esittelee Laitakarin ja muun Kemin tarinaa. Kemissä museo ja taidenäyttelyvierailut ovat maksuttomia! Kaupungissa teet ostoksia jo vuosikymmeniä toimineissa erikoisliikkeissä, ruokailet ja kahvittelet joko keskustan ravintolakorttelissa tai tunnelmallisessa vanhassa sisäsatamassa.

Perämeren kansallispuisto on ainutlaatuinen ja varmasti rauhaa ja luontoa rakastavan unelmakohde. Risteilyitä saaristoon tehdään kesällä ja syksyllä. Jokivene Leila kuljettaa lähisaariin tutustumaan merelliseen elämään ja kaupungin historiaan. Laitakarin saaressa ovat asuneet ensimmäiset kemiläiset ja siellä on toiminut ensimmäinen saha. Kemin edustalla oleva vapaakalastusalue ja läheiset kalaisat joet kutsuvat niin harrastelijaa kuin intohimoistakin kalastajaa.

Mitä me tarjoamme?

Tarjoamme unohtumattomia elämyksiä vuoden jokaisena päivänä. Haluamme tehdä vierailuista ikimuistoisia, oli kyseessä sitten illallinen ravintolassa, vierailu SnowExperience365-elämystilassa, risteily Sampolla tai kokous- tai juhlatilaisuus LumiLinnalla. Keskitymme omaperäisen, paikallisen ja elämyksellisen makuelämyksen tarjoamiseen sekä lumen ja jään elämyksiin kaikkina vuodenaikoina eri toimipisteissämme.

Seafront Summer

LumiLinna-alue

Kemin LumiLinna on rakennettu talvisin lumesta ja jäästä jo vuodesta 1996. Nykyisin osa LumiLinnaa on avoinna ympäri vuoden, sillä SnowExperience365 elämystilan jääravintola ei sula kesälläkään! Seaside Glass Villas merenrantahuvilat tarjoavat ainutlaatuista majoitusta. Näköalaravintola LumiHiutaleessa herkutellaan Meri-Lapin parhailla antimilla. Päärakennuksessa myös sauna- ja kokoustilat.

Lue lisää >

Jäänmurtaja Sampo

Jäänmurtaja Sampo on vienyt matkailijoita arktisille vesille jo vuodesta 1988. Majesteettinen alus risteilee jääkenttien halki ja matkailija pääsee kävelemään jäätyneen meren päällä, sekä kellumaan jäiden seassa risteilyn aikana. Sampolla voi järjestää juhlia sulan meren aikoina ja varata myös opastettuja kierroksia alukselle.

Lue lisää >