Joudumme perumaan joulu- ja tammikuun Jäänmurtaja Sampon risteilyt. Kuukaudet ovat erittäin tärkeitä matkailukuukausia, ja niiden väliin jättäminen tietää merkittävää liikevaihdon laskua. Vuosittain kasvanut ja kehittynyt talvisesonki on tuonut alueelle työtä ja merkittävästi matkailutuloja. Talven LumiLinna on vuosien varrella muuttanut paljon muotoaan tulemalla monipuoliseksi ympärivuotiseksi matkailualueeksi. Yhtiömme vuosittaisesta liikevaihdosta enemmistö tulee omien ja alihankkijoiden palvelujen myynnistä kansainvälisille asiakkaille. Sampolla on tässä paketissa erittäin suuri rooli. Jätämme vielä oven auki helmi-maaliskuun osalta, jonne osuu mm. kiinalainen uusivuosi. Mutta jos päivä päivältä tulee lisää varausten peruuntumisia, niin alkaa näyttämään yhä todennäköisemmältä, että tänä talvena emme pääse liikenteeseen.

Raskas päätös pohjautuu varausten peruuntumiseen.  Alkuvuodesta varauksia tuli hyvin, sitten Korona pysäytti myynnin ja nyt lopuksi matkustusrajoitukset aiheuttivat peruuntumisaallon. Lentojen epävarmuus, sekä yli 72h kestävän lomaan määrätty karanteeni iskevät meidän palvelutarjontaan rajusti. Kemissä yöpyy yleensä todella paljon aasialaisia matkailijoita ja Finnairin kaukolentojen supistukset heijastuvat suoraan toimintaamme. Näin epävarmassa tilanteessa toiminnan ylösnostaminen liian suuri riski.  98% Sampon asiakkaista tulee ulkomailta. Ryhmien lisäksi risteilyillä käy paljon yksittäisiä matkailijoita, jotka saapuvat lähes 60 eri maasta. Tällä hetkellä rajoitukset ovat sen verran kovat, emmekä niin me, kuin matkanjärjestäjät tiedä, mistä maasta Suomeen voi lopulta matkustaa ja miten tilanne elää.  Sampon risteilyn, kuin koko Lapin matkan, ostopäätös tehdään yleensä hyvissä ajoin ja risteily on yksi highlight matkan aikana. 

LumiLinna alue on suunnitteilla pitää auki läpi vuoden. Seaside Glass Villa huvilat meren rannalla palvelevat läpi vuoden, samoin ympärivuotinen lumen ja jään elämystila SnowExperience365. LumiLinnalla on myös ohjelmapalveluita, ravintola ja kahvila, saunatilat, vuokratiloja juhliin ja kokouksiin eli monipuolinen elämysalue on kyseessä. 

X