Om oss

Kemin Matkailu Oy är starkt och modigt turistföretag som ägs av staden Kemi. Vi driver, säljer och marknadsför ett omfattande utbud av restaurang-, konferens-, café- och äventyrstjänster året om i SnowCastle Resorts område. Boendet i våra glasvillor vid havet i anslutning till SnowCastle Resort är en unik upplevelse. Vi sköter även de världsberömda kryssningarna med isbrytaren Sampo och tjänsterna på Äventyrsön.

 

Var?

Arktiska Kemi – året om
Många förknippar det arktiska området med kyla, snö och is, men här pågår livet i ett eget tempo med växlande årstider som alla skapar en egen sorts stämning under året. Som koncept är Arktis dock mycket mer än så: det är kärnan av den lappländska naturen och det innersta väsendet i lokalbefolkningens karaktär. Arktis är en mångfald av underbara upplevelser och egenartade motsatser.

På vintern vilar landskapet under snö och is och du kan uppleva polarnattens kyla och mörker, medan sommaren erbjuder midnattssol med ljus dygnet runt. På hösten skiftar färgen på träden från sommarens grönska till höstens färgprakt, på finska kallad ”ruska”. När den bländvita snön ligger på marken samtidigt och solen skiner, är prakten och ljuset otroliga.

Kemi ligger i Havslappland
Stora delar av Lappland är täckta av skog, och ju nordligare du är, desto mer variation ser du i landskapet, där fjällen börjar formas. Vår hemort Kemi är Lapplands sydligaste stad, belägen vid Bottenviken, vilket innebär att havet är en unik resurs för oss som ger möjligheter till oändliga aktiviteter på kusten – och på havsisen som ligger från december till april. Tack vare vårt utmärkta läge kan vi erbjuda våra gäster upplevelser som inte finns någon annanstans i Lappland.

Enkelt att ta sig hit!
Flygresan från Helsingfors till Kemi tar bara 1,5 timme. Kemi flygplats
ligger på sex minuters avstånd från stadskärnan med bil. Också Uleåborgs, Rovaniemi och Luleå flygplatser ligger 1,5-2 timmes bilresa bort. Det finns dagliga tågförbindelser från Helsingfors till Rovaniemi och Kemijärvi via Kemi. Tågresan Uleåborg–Kemi är en timme, tågresan Rovaniemi–Kemi 1 timme och 15 minuter. Bilresan från polcirkeln till Kemi tar 1,5 timme och på 20 minuters avstånd ligger gränsen till Sverige! Välkommen till Kemi – vi ser fram emot att överraska dig!

Kontaktinformation

LumiLinnankatu 15, 94100 Kemi Finland
Tel: +358 16 258 878
[email protected]