Om oss

Kemin Matkailu Oy är starkt och modigt turistföretag som ägs av staden Kemi. Vi driver, säljer och marknadsför ett omfattande utbud av restaurang-, konferens-, café- och äventyrstjänster året om i SnowCastle område. Boendet i våra glasvillor vid havet i anslutning till SnowCastle område är en unik upplevelse. Vi sköter även de världsberömda kryssningarna med isbrytaren Sampo och tjänsterna på Äventyrsön.

Vi arbetar enligt vårt eget SMILE365 servicekoncept. Vi har bjudit in våra gäster till oss och lovar att ta väl hand om dem. Vi vill att varje möte på våra olika platser, via e-post, telefon eller hemsida, ska vara en bekväm upplevelse för vår kund och möjliggöra en minnesvärd upplevelse.

Vi värdesätter nordliga värden och de bästa traditionerna i vår region. Lapplands anda, den omgivande naturen, mångfalden och gästfriheten är en del av varje möte, varje dag på året. Vi gör vårt jobb passionerat – skapar glädje och värde för våra kunder, medarbetare, partners och ägare.

Kemin Matkailu Oy är Årets finska turistföretag 2019 och vinnaren av Framtidens turisms tillväxtväg 2019. Vi belönades med Lapplands regionala utvecklarpris 2017 och SnowCastle, SnowHotel, SnowRestaurant och Seaside Glass Villas har ofta tilldelats internationella utmärkelser som t.ex. World Luxury Hotel & Restaurant Awards.

SnowCastle Area in the summer

Var?

Arktiska Kemi – året om
Många förknippar det arktiska området med kyla, snö och is, men här pågår livet i ett eget tempo med växlande årstider som alla skapar en egen sorts stämning under året. Som koncept är Arktis dock mycket mer än så: det är kärnan av den lappländska naturen och det innersta väsendet i lokalbefolkningens karaktär. Arktis är en mångfald av underbara upplevelser och egenartade motsatser.

På vintern vilar landskapet under snö och is och du kan uppleva polarnattens kyla och mörker, medan sommaren erbjuder midnattssol med ljus dygnet runt. På hösten skiftar färgen på träden från sommarens grönska till höstens färgprakt, på finska kallad ”ruska”. När den bländvita snön ligger på marken samtidigt och solen skiner, är prakten och ljuset otroliga.

Kemi ligger i Havslappland
Stora delar av Lappland är täckta av skog, och ju nordligare du är, desto mer variation ser du i landskapet, där fjällen börjar formas. Vår hemort Kemi är Lapplands sydligaste stad, belägen vid Bottenviken, vilket innebär att havet är en unik resurs för oss som ger möjligheter till oändliga aktiviteter på kusten – och på havsisen som ligger från december till april. Tack vare vårt utmärkta läge kan vi erbjuda våra gäster upplevelser som inte finns någon annanstans i Lappland.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder oförglömliga upplevelser varje dag på året. Vi vill göra dina besök minnesvärda, vare sig det är en middag på restaurang, ett besök på upplevelserummet SnowExperience365, en kryssning på Sampo eller ett möte eller fest på SnowCastle. Vi fokuserar på att ge en originell, lokal och upplevelserik smakupplevelse samt snö- och isupplevelser under alla årstider på våra olika platser.

Seafront Summer

SnowCastle område

Kemis SnowCastle har byggts av snö och is på vintern sedan 1996. Idag är en del av SnowCastle öppet året runt, då snörestaurangen i upplevelseutrymmet SnowExperience365 inte smälter ens på sommaren! Seaside Glass Villas erbjuder unikt boende. Havsutsikt Restaurang Lumihiutale serverar det bästa från Havslappland. Det finns även bastu och konferensmöjligheter i huvudbyggnaden.

Läs mer >

Isbrytare Sampo

Isbrytaren Sampo har tagit turister till Arktis sedan 1988. Det majestätiska fartyget kryssar genom isfälten och turisten kan gå på det frusna havet, samt flyta bland isen under kryssningen. Sampo kan arrangera fester under det smälta havet och kan även boka guidade turer på fartyget.

Läs mer >

Kontaktinformation

Lumilinnankatu 15, 94100 Kemi Finland
Tel: +358 16 258 878
[email protected]