Samarbete

Vi samarbetar gärna med media igen under hösten, vintern och sommaren 2022. Reportar, TV-team, social media influenser etc, vänligen kontakta [email protected]

Länk till våra reklambilder och videor här. Du är fri att dela dem när du nämner Kemi,  Experience365, SnowCastle of Kemi, Seaside Glass Villas Kemi, Icebrekaer Sampo, Kemi etc. 

Snögubben flyttar till Kemi.

 

Följ oss gärna i sociala medier: Facebook @Experience365, @LumiLInnaSnowCastle @SeasideGlassVilla @IcebreakerSampo
Instagram @365kemi @SeasideGlassVillas
Youtube och twitter: Experience365

Filmvänligt

Vårt företag har fått statusen Filmvänligt som ett resultat av att ha deltagit i ett utbildningsprogram som anordnades av Finska Lapplands filmkommission under våren 2013. Detta innebär att vår personal är redo och villiga att tillgodose alla behov som produktionsteamet kan ha under inspelningen i vår region. Välkommen att förverkliga din film i finska Lappland!

Vår representant inom området Kemi Tourism Ltd kommer att ge dig chansen att koncentrera på att göra den bästa filmen någonsin genom att ordna alla nödvändiga sidotjänster för din produktion. Låt oss veta dina mål och önskemål, så behåller du fokus på din produktion; vi tar hand om resten. Vi känner Lappland och dess människor — vi kommer att tillföra vår erfarenhet och kompetens samt vårt långsiktiga samarbete med företagen i området till din tjänst.

Använd våra mest erfarna besättningsmedlemmars passion och flexibilitet för att hjälpa dig uppnå de bästa resultaten någonsin. Vi har fantastiska miljöer och platser för din produktion i vårt område, och resurser för att fylla dina behov, förutom en mängd andra möjligheter via ett brett samarbetsnätverk i norra Finland.

Platser

Isbrytare Sampo

Icebreaker Sampo erbjuder en unik miljö för filmproduktioner. Den ursprungliga utrustningen som går tillbaka till 1960-talet skapar en historisk atmosfär. Isbrytaren kan föra över en grupp på max 180 personer till mitten av den isiga Bottenviken – ett av de största havsområdena i hela Europa med tjock istäckning. Filma ”Antarktis” säkert och bekvämt i Finland!

SnowCastle område

SnowCastle med SnowHotel-rum under vintermånaderna erbjuder färdiga snökonstruktioner, byggda med vår unika ”snow-how”. Vårt konstruktionsteam är också redo att skapa specifika snö- och iskonstruktioner för din produktion.

SnowExperience365 är öppen hela året. Unik plats för att ta fantastiska vinterlandskapsbilder och filmer även under sommarmånaderna. Mer än 90 000 kg is, -5 grader C, isskulpturer, isbord & bar, isrutschkana och golv från snö!

Vi tar också gärna emot ditt produktionsteam med cateringtjänster, varma områden inom SnowCastle område tjänster. Seaside Glass Villas är ett fantastiskt boende vid havet i Lappland.

Staden Kemi och Sea Lapland

Kemi erbjuder fantastiska miljöer och platser för inspelning även utanför vintersäsongen. Kemi ligger precis vid havet och är lätt att nå. Vi är i Lappland vid havet. Skärgården och Bottenvikens nationalpark är också lätt att nå från kemi. Våra partners har god kännedom om de områden som är mest lämpade för filmning. De aktiva pappersbruken och industrihamnarna i Kemi erbjuder en intressant urban industriell miljö för ditt projekt. Den längsta fritt strömmande älven – Torneåjoki – rinner ut i Bottenviken och är gränsen mellan Finland och Sverige.

Catering

Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom catering utomhus under hela året. Vi kan tillhandahålla din lunch, snacks och drycker på plats varhelst ditt produktionsteam filmar, inkl. inne i snöslottets lokaler och ombord på Icebreaker Sampo. Vi har erfarenhet av catering från de minsta grupperna till de största, upp till 100-200 personer, både i våra egna lokaler och på valfri plats.

Referenser

 • 1988 – 2012: Isbrytare Sampo –TV & filmgrupper från flera länder
 • 1996 – 2012: SnowCastle var platsen för flera musikvideor, reklamfilmer etc.
 • 1998: SnowCastle – filmreportage och olika program av CNN, Sky Channel, Discovery, Deutsche Welle, BBC
 • 1999: Susanna Rahkamo & Petri Kokko Ice Dance Show, filmad i SnowCastle för internationell hyllning
 • 2007: Icebreaker Sampo – “Nummer acht: Everything is going to be alright”, film av Guido van der Werven
 • 2009: ABC-kanalens morgonprogram ”Good Morning America”, livesändningar från SnowCastle
 • 2012: ”Tumman veden päällä” ”Above Dark Waters” (finsk långfilm), SnowCastle – en av platserna
 • 2015: SnowCastle och Icebreaker Sampo – Tareq Taylor´s Nordic Coocery
 • 2016: ”Ice Hotels”, Travel Channel
 • 2017: Icebreaker Sampo – ”A la conquête des Océans”, Frankrike 5
 • 2017: ”Scandinavia 360”, Astro TV, Malesia
 • 2017: ”Le plein de sensations”, Frankrike 4
 • 2017: ”Extrema hotell”, Travel Channel
 • 2017: ”Meanwhile in Finland”, Dudesons
 • 2018: ”Människor i polarnatten”, ARD German
 • 2018: NDR Ostseereport, tyska