LumiLinna-alueen päärakennuksen virallisesta avaamisesta on kulunut vuosi. Viime vuonna Kemi juhlisti 150-vuotista taivaltaan 5.3. ja juhlapäivänä järjestettiin myös uuden  SnowCastle365 -rakennuksen virallinen avajaisseremonia. Vielä kaupungin syntymäpäivänä saunatilat ja terassit odottivat viimeistelyä, mutta SnowExperience365 -elämystila jääravintoloineen, muut kahvila- ja ravintolatilat, tuliaismyymälät, ohjelmapalveluita tarjoavien yritysten tilat ja Sea Lapland Day Spa olivat jo toiminnassa. Kevään aikana myös loput palvelut valmistuivat ja Kemin Matkailu Oy:n henkilökunta siirtyi virallisesti uusiin tiloihin. 

Panostamme ruokaan

Vuosi on tuonut paljon uutta tullessaan niin ympärivtuotisuuden myötä, kuin ravintolapalveluiden osalta. Kemin Matkailu Oy:llä on ollut ravintolapalvelut aiemminkin, kun LumiLinnalla ja Sampolla on toimittu tilausravintolana, mutta Lumihiutale ravintolan toiminta on ollut uutta. Uutta strategiaa tehdessä pari vuotta sitten matkailuyhtiö päätti, että Kemissä on jokaiselle päivälle vuodesta palveluita saatavilla. Koska tarjolla oli jo ympärivuotista elämyksellistä majoitusta, oli ilmiselvää, että majoittujat kaipaavat hyvät ravintolapalvelut. Päätettiin panostaa ruokatuotteeseen. Ruokailun on oltava elämys, annosten herkullisia ja myös silmänruokaa!

Elämykselliset kokoukset ja juhlat

Lumihiutale ravintola on nyt toiminut jo yli vuoden ja palvellut niin majoittuvia kansainvälisiä asiakkaita, kuin paikallisia juhlijoita ja kokousvieraita. ”On ollut hienoa nähdä, miten ravintolamme kerää yhteen erilaisia ihmisiä. Saamme olla osa niin arkea kuin juhlaa. Kevät ja syksy on osoittautunut kiireisiksi kokouskuukausiksi, alkutalvesta saamme palvella pikkujouluvieraita ja kesällä juhlitaan niin valmistujaisia kuin polttareita,” kertoo ravintolapäällikkö Jussi Kovaniemi. Lumihiutale sijaitsee päärakennuksen toisessa kerroksessa ja sieltä avautuu hulppea merinäköala. Tilat muuntautuvat erilaisiin tilanteisiin sopiviksi kokouskabineteista juhlahuoneiksi. Valon määrä täällä ravintolassa ihastuttaa ihmisiä ja nyt jo odotellaan terassin avautumista. Toki terassilla voi jo nyt käydä kahvittelemassa tai lasillisella.

Ravintolapalveluihin on näppärä yhdistää rakennuksen muut palvelut. Kokousvieraat käyvät muun muassa Cool Breikillä lumen ja jään elämystilassa. Ylin kerros on pyhitetty hemmotteluun, sillä siellä sijaitsevat suuret ja valoisat saunatilat terasseineen ja oleskeluhuoneineen, ja day spa:n hoitohuoneet.Day spa -yrittäjä Eeva Vakkalan kanssa LumiLinnalla on juuri paketoitu ihania hyvinvointipaketteija, jotka sopivat varmasti niin matkailijalle, kuin vaikka synttäriporukoille.

Ohjelmapalveluyrittäjien kanssa toimitaan tiiviissä yhteistyössä sovitellen sopivia aktiviteettipaketteja matkailijoille. Kelkoilla voi lähteä suoraan LumiLinna-alueelta vaikka Sampolle tai vaikka Ruotsin rajalle. Meren jäälläplitään, pyöräillään ja lumikenkäillään. Kesällä avautuu matkailuyhtiön toimesta LumiLinna Camping ja alueelle avautuu mm.vesiurheilukeskus. Merellä pääsee suppailemaan, kalastelemaan ja vaikka ystäväporukalla kellumaan Perinteinen talven linna on avoinna huhtikuun puoleen väliin saakka, kunnes se sulaa takaisin mereen, sinne mistä se on alunperin tullutkin.