Suomen matkailun huippukohteet parrasvaloissa taianomaisessa TV-sarjassa

Taikuri-illusionisti Henri Kemppaisen tähdittämä Magic in Lapland -sarja on valmistunut. Visuaalista ilotulitusta tarjoileva englanninkielinen sarja paljastaa koko maailmalle Suomen luonnon mystisimmät ja kauneimmat kohteet. Viisiosainen sarja on kuvattu eri puolilla Suomea, Kemin lisäksi mm. Helsingissä, Rokuan Kansallispuistossa, Hossassa, Levillä, Saariselällä, Pallas-Yllästunturien kansallispuistossa sekä Kilpisjärvellä.

Kemin LumiLinna ja Jäänmurtaja Sampo ja alueen pari muuta matkailullisesti merkittävää kohdetta näyttäytyvät TV-sarjassa. Kemin Matkailu Oy lähti tuotantoon mukaan ja tammikuussa 2019 kuvaukset tehtiin kauniissa maisemissa ja paukkupakkasessa. “Luonto näyttäytyy upeassa lumivaipassa ja meren jää tarjoaa eksotiikkaa ja sarjan luonteeseen sopivaa mystiikkaa katsojalle. Miljöömme loivat oivat puitteet taianomaisiin kuvauksiin ja uskomme, että erilaisen konseptin kautta kiinnostus herää katsojalla uudella tavalla tarjoamiimme elämyksiin”, kertoo Kemin Matkailu Oy:n kokemusjohtaja Noora Barria. Kemin Matkailu Oy on ympärivuotisesta LumiLinnastakin tuttu matkailuyhtiö, joka palkittiin vuoden kotimaan matkailuyritykseksi 2019 ja voitti juuri Tulevaisuuden matkailun kasvu open kilpailun. 

Maailmanluokan taustatiimi

Sarjan taikuuksien takaa löytyy Kemppaisen lisäksi joukko kansainvälisesti tunnettuja nimiä. Apua suunnitteluun on saatu kymmeniltä alan huipuilta eri puolilta maailmaa, sekä mm. Penn & Tellerissäkin esiintyneeltä taikakonsultti Christian Engblomilta.

– Sarja on urani tärkein asia tähän asti. Esiintymiset isoilla areenoilla eivät ole olleet mitään verrattuna tähän haasteeseen, ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen, ruhjeita ja palovammojakin kuvauksissa kerännyt Kemppainen kertoo.

Sopimus Finnairin kanssa

Ensimmäisen Suomessa sarjaa esittää Finnair, jonka viihdejärjestelmässä Magic in Lapland ihastuttaa matkailijoita. Sarjan on tuottanut palkittu oululainen tuotantoyhtiö NTRNZ media Oy.  Sarjan kertojaäänenä toimii mm. Vikings-sarjassa näytellyt Peter Franzén.

– Sarjaa esiteltiin Cannesissa useille kymmenille eri kanaville maailmanlaajuisesti, ja kiinnostus on ollut valtavaa, erityisesti Aasian suunnalta , kertoo sarjan vastaava tuottaja Teemu Hostikka.

Magic in Laplandin jakelusta vastaa Lightning International, jonka toimistot sijaitsevat Hong Kongissa sekä Isossa-Britanniassa. Sarjaa esiteltiin myös Brysselissä joulukuussa 2019, jossa sarja sai kansainväliseltä yleisöltä roimat suosionosoitukset.

– Toivottavasti pääsemme hyvinkin pian julkaisemaan lisää iloisia uutisia siitä, missä kaikkialla sarja näkyy, jatkaa tuottaja Topi Paananen.

Lisätietoja tuotannosta:

Magic in Lapland on suoraan kansainvälisille markkinoille suunnattu englanninkielinen sarja, jonka taustatiimistä löytyy TV-taikuuden kovimpia nimiä. Henri Kemppaista konsultoi kansainvälinen taikuuden konsultti Christian Engblom, jolla on kokemusta esimerkiksi tunnetun taikuri David Blainen TV-sarjojen konsultoinnista sekä Penn & Tellerin ”Fool us” -TV-sarjassa esiintymisestä.

Sarjan pyrotekniikasta vastaa Jani Järvinen. Hän on työskennellyt muun muassa Elastisen, Tiëston, David Guettan ja Armin Van Buurenin kanssa sekä usean TV-sarjan pyroteknikkona.

Henri Kemppainen on Las Vegasissa opiskellut, Evento Awardseissa vuoden 2016 esiintyjäksi valittu, sekä vuosien 2015 ja 2016 Taikurimestari Emeritus Reijo Salminen -trofeella palkittu suomalainen taikuri-illusionisti. Hän on esiintynyt lukuisilla kansainvälisillä areenoilla, muun muassa Abu Dhabissa.

Sarjan tuottaja on oululaislähtöinen luova toimisto NTRNZ media Oy, joka tunnetaan parhaiten Eränkävijät-TV-sarjasta, joka on palkittu kahdella Kultaisella Venlalla. Eränkävijöiden kaksi ensimmäistä kautta on myyty jo yli 30 maahan. Sarjan kansainvälistä versiota Love of the Wild – From the Alps to the Arctic kuvataan parhaillaan viidessä Euroopan maassa ja se saa ensi-iltansa vuonna 2020.

X