Tänä vuonna kahdeksannen kerran jaettava Vuoden Kotimaan Matkailuyritys tunnustus on luovutettiin tänään Tampereella Kotimaan Matkamessujen yhteydessä Kemiin. Olemme erittäin otettuja, onnellisia ja myös yllättyneitä voitosta.

Raati koostuu matkailualan ammattilaisista ja se kuvailee kriteereissään, että Kemin Matkailu Oy on onnistunut luomaan tunnistettavia ja kansainvälisesti kiinnostavia matkailutuotteita, jotka ammentavat voimaansa pohjoisen kylmyydestä ja luonnosta.

Jäänmurtaja Sampon tarjoama elämys on hyvin ainutlaatuinen ja Kemin LumiLinna on raadin mukaan rakentanut kestävää bisnestä toiminnan ympärivuotisuuden kehittämiseksi.

Olemme tehneet valtavasti töitä matkailun ympärivuotisuuden kehittämisen parissa viimeisten vuosien aikana ja olemme vihdoin siinä tilanteessa, että olemme valmiita vastaanottamaan roppakaupalla matkailijoita niin kotimaasta, kuin ulkomailta läpi vuoden.

Tänään kova työ palkittiin. Suuri kiitos henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneillemme! Tämän palkinnon myötä saamme lisää puhtia elämysten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

LumiLinnasta tuttu kaupunki on tähän asti ollut talvipainotteinen matkailukohde. Olemme tänä keväänä avanneet ympärivuotisen LumiLinnan ja nähtävyyden ympärille on luotu monipuolisesti palveluita jokaiseen vuodenaikaan. Jatkamme ympärivuotisten palveluiden kehittämistä ja yhteistyötä erilaisten palveluntuottajien kanssa.

Alueelle on kehittynyt hyvä matkailuklusteri. Meille tärkeitä ovat kansainvälisen matkailun lisäksi myös palvelut, jota tarjoamme Meri-Lapin asukkaille ja kotimaisille matkailijoille, niin perheille kuin bussiryhmille ja karavaanareille. Tarjoamme elämyksellisiä kokous- ja tapahtumapalveluja ja haluamme kehittää edelleen kaupungin merellisiä palveluita.

LumiLinna-alue on elämyksellinen maamerkki Kemissä, johon voi tulla vuoden jokaisena päivänä. SnowExperience365 elämystilassa voi vierailla talven ihmemaassa keskellä kesää, laskea jäämäkeä, ihastella jäätaidetta ja ruokailla jääpöytien ääressä ympärivuotisessa jääravintolassa. Saman katon alla toimii jäätelöbaari Lumipallo, sekä merinäköalaravintola Lumihiutale, joka taipuu monenlaisiin tilaisuuksiin kokouksista juhliin. Sea Lapland Day Spa ja linnan hulppeat saunatilat sekä ohjelmapalveluyrittäjät ja matkamuistomyymälä täydentävät loistavasti palveluita.  Läpi vuoden palvelevat myös useampaan otteeseen World Luxury Hotel Awards-palkinnon voittaneet Seaside Glass Villas -huvilat.

Arvovaltaisen raadin jäsen, Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju kertoo myös, että kansainvälisyys näkyy Kemin matkailu Oy:n Experience365 -nettisivustolla, joka on brändätty ja rakennettu hyvin matkailijalähtöisesti ja kansainvälisesti. Raati kertoo myös, että LumiLinna on Suomen ylivoimaisesti menestynein myyntikohde Bokun-varausjärjestelmässä.

Uudistimme yritysstrategiamme viime vuonna ja samalla muuttui yrityksen markkinointinimi, verkkosivut ja verkkokauppa. Tämä uudistus on tehty täysin talon sisällä ja on erittäin hienoa saada tunnustusta tällaiselta raadilta. Kehitämme sivujamme ja digimarkkinointiamme edelleen eri kohderyhmiä palveleviksi.