Rohkeudella ja yhteistyöllä kasvuun

Tulevaisuuden matkailun Kasvupolun voittajaksi valittiin kemiläinen Kemin Matkailu Oy. Yhtiö palkittiin Rovaniemellä 16.5.2019. Tuomaristo koki, että Kemin Matkailu Oy:llä on vahvaa ympärivuotisuuden kehittämista ja verkostojen aktivointia. Yrityksellä on selkeä visio ja kasvuhalu. Toimitusjohtaja Susanna Koutonen riemuitsee voitosta ja haluaa painottaa yhteistyön merkitystä alueellisesti ja matkailupalveluiden ja ympärivuotisuuden kehittämisen merkitystä niin kaupungin, kuin tässä tapauksessa koko Meri-Lapin elinvoimaan. “Olemme päämäärätietoisesti ja rohkeitakin valintoja tekemällä edenneet palveluiden kehittämisessä ja onnistuneet saamaan hyviä yhteistyökumppaneita mukaan kasvun polulle,” toteaa Koutonen. Kemin Matkailu Oy valittiin keväällä Vuoden Kotimaan Matkailuyritykseksi ja yhtiö sai kiitosta ainutlaatuisista matkailutuotteista ja mm. LumiLinnan ympärivuotisen toiminnan kehittämisestä. Kemin Matkailu Oy avasi ympärivuotisen LumiLinnan talven aikana ja nähtävyyden ympärille on luotu monipuolisesti palveluita jokaiseen vuodenaikaan. Yhteistyötä yhtiö tekee erilaisten palveluntuottajien kanssa LumiLinnalla ja koko Meri-Lapin alueella.

Sparraava Kasvu Open

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Suomen matkailu on kasvanut lähivuodet hyvää vauhtia, ja näkymät tuleville vuosille ovat myös positiiviset. Finnair, FlowHouse, Finnish Lapland Tourist Board, Visit Finland, Business Kuopio sekä Nordia Management haluavat vauhdittaa matkailualan kasvuyritysten kansainvälistymistä ja matkailun ympärivuotisuutta, kestävästi toteuttamalla keväällä 2019 Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolun.

Valtakunnallinen finaali järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä Kasvu Open karnevaalissa 100 parhaan kasvuyrityksen kesken. Karnevaali on Kasvu Openin päätapahtuma, jota juhlitaan noin vuoden mittaisen sparrausohjelman päätteeksi. Karnevaalissa yhdistyvät kasvuyritystapahtuma, messut, seminaari sekä yrityskilpailu. Nämä elementit yhdistämällä saadaan aikaan vuoden energisin kasvuyritystapahtuma, joka tuo saman katon alle Suomen lupaavimmat kasvuyritykset ja Kasvu Open -verkoston, joka käsittää tuhansia ihmisiä.