LumiLinna avautuu ennätysajoissa haastavissa olosuhteissa

Sääolosuhteet ovat olleet tänä talvena erittäin haastavat lumirakentamiseen. Olemme edenneet sitä mukaa, miten luonto on meille olosuhteet suonut ja olemme kuitenkin tyytyväisiä siihen, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Olemme onnistuneet luomaan lumen ja jään elämyksen ympärivuotisen elämystilan lisäksi nyt talvelle vieraillemme. Viime viikon lopulla näytti siltä, että suunniteltua linnaa kokonaisuudessaan ei saada rakennettua ja oltiin valmiita luopumaan hotellihuoneiden rakentamisesta. Nyt onkin saatu rakennettua viisi huonetta, jotka tullaan avaamaan kaikille esittelykäyttöön. Huoneiden työt on juuri vasta aloitettu, eli niitä tullaan veistämään  vielä viikonlopun ajan. Saamme muuten kuitenkin yleiset asiakastilat valmiiksi lauantaille, joten mahdollistamme vieraidemme pääsyn tutustumaan LumiLinnaan aikataulun mukaisesti.

Tammikuu on 10 astetta lämpimämpi kuin keskimäärin. Sattui sitten lämpimin talvi aikoihin, kun päätettiin linna avata ennätyksellisen aikaisin. LumiLinnan avaamista on aikaistettu vuosi vuodelta ja nyt sen ovet avautuvat jo 18.1. Aikaistamista vauhditti Kiinalaisen uuden vuoden ajoittuminen tänä vuonna tammikuulle, joka on perinteisesti alueellamme vuoden vilkkain hetki. Linnalta suositellaan lähialueen ihmisille, että vierailevat linnalla ensi viikosta lähtien. Sitten pitäisi olla kaikki tilat viimeistellyt ja saadaan ulos myös mäki kuntoon. Vietämme 24.1. perjantaina linnalla myös kiinalaista uutta vuotta eli luvassa on ilotulitus klo 18 ja Lumihiutale ravintolassa aasialaisia makuja buffet pöydässä.

Lunta ei ole riittävästi korkeiden muurien ja ison tuubimäen rakentamiseen ja pihalle on aloitettu rakentamaan mäkeä jäästä. Jäätä on saatavilla paremmin kuin viime vuosina. Onneksi linnan viereinen merialue jäätyi aikaisessa vaiheessa ja jäätä ehti muodostua hyvin jo ennen pitkää lauhaa jaksoa. Talvi on ollut haastava matkailutoimijoille tänä vuonnä. Ympärivuotisten palveluiden kehittäminen nousee koko ajan entistä enemmän keskiöön.