Joulupukin kotisatamaan Kemiin saapuu risteilyalus taas jouluaattona. Birka Line -laivayhtiön M/S Birka saapui viime jouluna Suomen lappiin ensimmäistä kertaa ja risteily oli niin onnistunut, että siitä on haluttu tehdä vuosittainen. Pääosassa Lapin vierailulla on tapaaminen Joulupukin kanssa Napapiirillä Santa Parkissa. Osa matkustajista viettää myös päivän laivassa, jossa järjestetään jouluista ohjelmaa ja osa käy tutustumassa Kemiin.

Santa Cruise eli Joulupukki – risteily lähtee Tukholmasta 22.12. klo 17 ja saapuu risteilyn kolmantena päivänä, jouluaattoaamuna seitsemältä Suomen aikaa,  Kemiin. Ruotsalainen M/S Birka on Birka Line -laivayhtiön (pääasiallinen omistaja Eckerö-varustamo) loistelias risteilijä. Pituutta aluksella on 177 metriä ja leveyttä 28 metriä. Aluksella on 1800 matkustajapaikkaa ja matkustajat ovat pääsääntöisesti ruotsalaisia. Alus saapuu jäiseen satamaan, josta risteilynsä aloittaa myös jäänmurtaja Sampo jouluristeilyillä 22.12 ja 24.12.

Koska jouluna halutaan käydä joulupukin kotikaupungissa, niin monet aktiviteeteista tehdään samalla reissulla. Kiinnostusta on varustamolla ollut ympärivuotista LumiLinnaa kohtaan, joka muiden monipuolisten palveluiden ohessa palvelee LumiLinna-alueen päärakennuksessa ensi vuonna niin kesän kuin joulun valtameriristeilijöitä. Esittelemme rakennuksen ja palvelut varustamon väelle heidän pistäytyessään kemissä. Toiveena varustamolla on tietysti, että keskustan palvelut olisivat tarjolla monipuolisesti jouluaattona jatkoa ajatellen.

Kemin Matkailu Oy on mukana kehittämässä risteilyosaamistaan sekä markkinoimassa Kemiä Cruise Baltic -verkostossa. Verkostoon kuuluu laaja joukko Itämeren alueen risteilysatamia. LumiLinna-alueen palvelut lisäävät risteilijöiden kiinnostusta Lapin satamaa kohtaan.

X