15.5.2019

Paola Suhonen suunnitteli LumiLinnalle hiutalekuosin

Kemin LumiLinnan 20-vuotisjuhlavuonna 2015 linnan teemana oli suomalaisuus ja yhteistyötä tehtiin usean suomalaisen toimijan kanssa. Linnalla nähtiin mm. Aarikkaa, Reimaa ja  Ivana Helsinkiä, jonka suunnittelema lumihiutale-kuvio näyttäytyy LumiLinnan visuaalisessa ilmeessä edelleen vahvasti. Kemin Matkailu Oy halusi nostaa suomalaista muotoilua näkyviin niin LumiLinnan tiloissa kuin tuotteissa. Paola Suhonen suunnitteli linnalle kauniin suomalaisuuteenkin osuvasti sopivan sinivalkoisen kuosin. Suhonen on vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija, yrittäjä ja elokuvantekijä. Hänet tunnetaan erityisesti Ivana Helsinki -vaatemerkistä, jonka hän perusti siskonsa Pirjo Suhosen kanssa vuonna 1998. Ivana Helsinki mm. osallistui Diamond, Stripes and Revolver -mallistollaan ainoana pohjoismaisena yrityksenä ja ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Pariisin muotiviikoille vuonna 2017.

Lumihiutalein koristelluissa lakanoissa on nukkunut moni matkaaja LumiHotellin vuosittain erilaisissa lumihuoneissa. Lakanasettejä myydään tänäkin päivänä LumiLinnan matkamuistomyymälässä. Kuosin näkee myös esimerkiksi Kemin Matkailu Oy:n käyntikorteissa, tienvarsimainoksissa, markkinointimateriaalissa ja työntekijöiden vaatetuksessa. Kuosilla tyyliteltyjä huiveja, pipoja ja meikkipusseja on myös myynnissä linnan myymälässä. Kemin Matkailu Oy teetti myös IIttalan kahvikupin yrityslahjaksi tällä kauniilla, jo linnalla tutuksi tulleella, kuviolla.

Ympärivuotisen LumiLinnan uudet värit

Nyt linnan ollessa avoinna läpi vuoden, tuli aika jalostaa lumihiutalekuvio eri vuodenaikoihin. Otimme yhteyttä Pirjo Suhoseen Ivana Helsingiltä ja kohta jo saimme käyttöömme eri vuodenaikojen kuosit. Kevään väri on raikkaan vihreä ja kuvastaa luonnon heräämistä, sitä hetkeä, kun puihin tulee silmut ja nurmikko alkaa vihertää. Kesän värejä haettiin niittykukista ja syksyn ruskan väreistä,” kertoo matkailuyhtiön Kokemusjohtaja Noora Barria. Ivana Helsingin Pirjo Suhonen kertoi, että jo ennen yhteistyötä juhlavuonna, he olivat pohtineet LumiLinnaa mallikuvausten paikkana. “Kuten omat mallistomme, myös LumiLinna edustaa Suomea, etenkin talvista Suomea, modernilla tavalla. Se on aito ja kaunis, ainutlaatuinen käyntikortti suomalaisuudesta.” Pirjo totesi vuonna 2015. Kuvauspaikkana linna onkin toiminut usein niin isommille kansainvälisille TV-ryhmille, kuin eri tuotemerkeille. Nyt linnalla voi kuvata tulevan talvimalliston vaikka keskellä kesää, kun SnowExperience365 eli ympäri vuoden avoinna oleva lumen ja jään elämystila on avoinna joka päivä.

LumiLinna-alueelle vihittiin käyttöön monipuolisia palveluita tarjoava päärakennus Kemin 150-vuotis juhlapäivänä 5.3.2019. Tarjolla on SnowExperience365, jossa toimii palkittu lumiravintola, joka kantaa nykyään nimeä IceRestaurant365. Ravintolan jääpöytien ääressä voi nyt illallistaa vuoden jokaisena päivänä. Talon muita palveluita ovat mm. Lumipallo jäätelöbaari & kahvila, ravintola Lumihiutale, kokoustilat, saunatilat ja ohjelmapalvelut. Myymälästä voi ostaa paikallisten käsityöläisten tuotteita koruista hunajaan ja villasukkiin. “Uudet Ivana Helsingin hiutalekuosit on otettu jo käyttöön Lumihiutale näköalaravintolan ruokalistoissa ja muidenkin uuden LumiLinna-alueen päärakennuksen palveluiden markkinoinnissa. LumiLinna-alueella suositaan muuten lumen valkoista väriä, niin Seaside Glass Villoissa, kuin uusissa tiloissa. Valkoinen kuvastaa hyvin myös luonnon valoa, jonka vaihtelut ovat yhdessä pääroolissa ihmisen aistiessa paikan tunnelmaa eri tilanteissa,” jatkaa Barria.