Höst

Upplev Lapplands magiska höst vid Bottenvikens strand och bo i våra magnifika och mysiga Seaside Glass Villas. Från villorna kan du titta på stjärnhimlen och njuta av den fantastiska utsikten över havet. Efter en god natts sömn kan du ha en smakligt frukost på SnowCastle resort.

Havsutsikt Restaurang Lumihiutale introducerar ständigt nya menyer med en modern arktisk smak, med fokus på de lokala färska säsongsbetonade smakerna gjorda av lokala råvaror. Njut av den vackra soluppgången vid frukosten och den hisnande solnedgången vid middagen.

Exceptionell flytupplevelse med överlevnadsdräkt. Detta inkluderar även entré och guidad tur på vår SnowExperience365. Det är en inomhusutställning gjord av riktig snö och is. Här kan du kliva in i ett vinterlandskap vilken dag på året som helst.

Nära SnowCastle resort du kan hitta frisbeegolfbanan Pajari i den närliggande parken, du kan fråga skivor från SnowCastle. Lite längre bort, med en kort bilresa, är Ajos, ​​som har Havslapplands bäst frisbeegolfbana. Det finns goda stavgångsmöjligheter i närheten av SnowCastle området, till exempel på Sauvosaari fitnessväg, fråga om stavar från SnowCastle resort.

Besök Husdjursparken Arkadia, där du kan träffa circa 70 olika djurarter från hästar till sköldpaddor. Det finns också mycket att göra i området för de minsta, inklusive en lekplats, ett hoppslott och en studsmatta. Besök renfarmen och prova på lassokastningen, platsen ligger bara ca 15 minuter från Kemi. Du kan också smaka på exotiska renköttsmackor och varma drycker i stugan.

Vandring vid Martimoaapa myrreservat. Det är extremt betydelsefullt för utrotningshotade fåglar. Förutom kärr består området av magnifika skogar. Martimoaapa har många vildmarksstugor, hyddor och eldstäder.

Fråga mer information om Arkadia och vandring från  Sea Lapland Safaris.

Utforska Havslappland under Finlands vackra höst med en e-Fatbike. Ta en avkopplande och rolig cykeltur med din familj eller vänner i den rena finska naturen. En populär cykling området är Kiikeli. Den är ett populärt utflyktsmål året runt och ligger nära till staden. 

Uppleva fiskning genom att få en guidad fisketur för att hitta de bästa laxplatserna. Tornionjoki är den största fritt strömmande älven i Europa där sik och lax simmar. Du kan också prova på traditionellt fiskning i SnowCastle området med din eget fiskespö.

 

 

 

 

Exempelpaket inkluderar:
2 nätter i en Seaside Glass Villa, god frukost i SnowCastle resort, jakt på Aurora Borealis, besök på renfarm, middag på Seaview Restaurant Lumihiutale och SnowExperience365 inomhusutställning

Tillgänglighet: 1.9-31.10.2022 på begäran
Minimum: 2. pax

Valfria aktiviteter:
Besök Husdjursparken Arkadia. min 2 pax 80€/person
Finska mormors kök 47€/person (baklektioner, hemlagad juice, bakningsingredienser)
Bagage med 12€/person
Välkomstkorg i Seafront Premium Villa 27€

Kontaktinformation

Lumilinnankatu 15, 94100 Kemi Finland
+358 16 258 878
[email protected]

 

Seaside Glass Villas

Stanna en natt med en otrolig utsikt inom våra Villa. Villorna funkar hela året runt och du kan titta ut igenom enorma fönster för att beundra himlens exklusiva färger, nämligen den stjärnklara nordhimlen. 

SnowExperience365

Kliv in i ett vinterparadis vilken dag på året som helst. Gå omkring den snöiga landet och beundra de fantastiska isskulpturerna i denna attraktion.

Seaview Restaurang Lumihiutale

Njut av en otrolig havsutsikt och smaka utsökt mat i vår restaurang. Vi använder lokala, säsongsbetonade råvaror och har olika menyer för varje säsong: sommar, höst, vinter och vår.

Bastu

Som en integrerad del av den finska kulturen är bastun något du helt enkelt måste uppleva när du besöker. Bastun är en underbar plats att koppla av och varva ner efter en lång dag.